Het Radio 1-programma ‘Argos’ brengt de komende maand geen eigen onderzoeksjournalistiek, maar zet de mensen die dit werk doen in de spotlight. Elke zaterdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur spreekt Tessel Blok met een onderzoeksjournalist in de serie ‘Luizen in de Pels’.

De gasten zijn achtereenvolgens: freelance onderzoeksjournalist Jeroen van Bergeijk, onderzoeksjournalisten Dieuwertje Kuijpers en Kim van Keken, misdaadjournalist Wouter Loumans en techjournalist Daniël Verlaan.

De eerste aflevering, met Jeroen van Bergeijk, is komende zaterdag te horen. “Hij heeft nooit voor een baas gewerkt, maar wel voor een app. Jeroen van Bergeijk is freelance onderzoeksjournalist en heeft de laatste tijd veel undercover gewerkt aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Zo was hij Uber-chauffeur, ‘orderpicker’ bij Bol.com en recent actief als verkeersregelaar. Eén ding is duidelijk: voor Jeroen van Bergeijk is lezen of horen over een onderwerp niet voldoende; hij wil het zelf beleven”, aldus de makers van Argos.

De afgelopen weken was ‘Argos’ niet te horen vanwege de Tour de France. Na de speciale serie keert het programma in zijn normale vorm weer terug vanaf 31 augustus.

Foto: Michel Schnater | NPO