Home Landelijke radio Annette van Trigt vanaf februari op Radio 4

Annette van Trigt vanaf februari op Radio 4

Annette van Trigt gaat vanaf 1 februari een programma presenteren op Radio 4. De voormalig Studio Sport-presentatrice zal elke werkdag van 7:00 tot 9:00 uur een programma ‘Van Trigt tot Negen’ bij de KRO. Het nieuwe ochtendprogramma van Radio 4 zal naast klassieke muziek ook nieuwsonderdelen bevatten.

Momenteel presenteert Hans Haffmans op dat tijdstip het NPS-programma ‘Viertakt Vroeg’. Dit programma vervalt vanwege een herstructurering van de zender, met als doel de samenhang van de zender te vergroten en de programmering beter te laten aansluiten bij het dagritme van de luisteraar.

In de Meerjarenbegroting 2010 – 2014 schrijft De NPO dat Radio 4 ‘de afgelopen jaren zijn doelstellingen niet gehaald heeft’. "Het zendschema biedt nog onvoldoende een voor de luisteraar duidelijke en herkenbare opbouw van programma’. Radio 4 klinkt nog te weinig als één zender, doordat er niet genoeg samenhang tussen de programma’s bestaat", zo valt er te lezen.

De NPO gaat de programmering van Radio 4 daarom op onderdelen aanpassen. "We voeren een aantal maatregelen in om de samenhang op de zender te vergroten, zoals verwijzingen en regelmatig terugkerende themadagen." Volgens de KRO past het nieuwe ochtendprogramma in de nieuwe koers van de klassieke zender.

Vorig artikelDj’s 3FM en Radio 2 donderdag op Radio 4
Volgend artikelSlam!FM vernieuwt avondprogrammering met ‘De Avondploeg’