Home Landelijke radio Amsterdamse piraat Radio 100 wil commercieel gaan

Amsterdamse piraat Radio 100 wil commercieel gaan

De Amsterdamse piraat Radio 100 wil commercieel gaan. De zendmachtiging is aangevraagd om te kunnen blijven bestaan. Controleurs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat vielen eind maart voormalig kraakpand Tetterode aan de Bilderdijkstraat binnen in een vergeefse poging de zender uit de lucht te halen. De controleurs en twaalf agenten werden afgeschrikt door een groep bewoners en medewerkers van Radio 100. Vanwege verwachte nieuwe aanvallen wordt een officiële status aangevraagd.
Wordt Radio 100 een commercieel FM-station, dan moet het 80.00 euro per jaar betalen. De programmamakers zijn bereid maandelijks het ‘schier onbetaalbare bedrag’ van zeventig euro te betalen. ”Om dat naar beneden te krijgen, kunnen geldgenerende activiteiten ontwikkeld worden als benefietfeesten, cd-uitgifte, etc.” Radio 100 hoopt daarnaast ‘als broedplaats op de ether’ op een subsidie van de gemeente.
Mocht er geen zendmachtiging komen, dan blijft Radio 100 ‘guerrillaradio’. ”Als de andere opties onhaalbaar blijken, wordt het hardcore illegaliteit.”