Home Landelijke radio Alpe d’HuZes groots gevolgd

Alpe d’HuZes groots gevolgd


Op donderdag 9 juni beklimmen meer dan vierduizend fietsers de Alpe d’Huez tijdens de zesde editie van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ willen de fietsers dit jaar twintig miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar kanker. Op radio, televisie en internet wordt uitgebreid verslag gedaan van dit evenement.

Het Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg (NCRV) en het opinieprogramma Altijd Wat (NCRV) op Nederland 2 volgen vanaf 16 mei tot en met de dag van de beklimming jongeren die te maken hebben (gehad) met kanker die meefietsen tijdens de Alpe d’HuZes. De verhalen van deze sportieve mensen staan centraal en worden gelinkt aan de huidige stand van medisch onderzoek naar kanker. De NCRV-radioprogramma’s Lunch! (Radio 1), Casa Luna (Radio 1) en Bring It On! (3FM) besteden vanaf half mei in hun uitzendingen eveneens aandacht aan de wielrenners en de klim.

Op 9 juni, de dag van de Alpe d’HuZes, staat de publieke muziekzender Radio 2 geheel in het teken van het fietsevenement en de inzameling van geld voor onderzoek naar kanker. In alle programma’s wordt regelmatig geschakeld met de Alpe D’Huez voor een live-verslag en hoort de luisteraar de reacties van het thuisfront en de achterban vanuit het NCRV-gebouw in Hilversum, waar Radio 2 een supportershome heeft ingericht.

Ook het themakanaal Spirit 24 zendt donderdag 9 juni vanaf 12.00 uur tot 20.00 uur rechtstreeks vanaf de berg uit. Op Nederland 1 verzorgt de NCRV in samenwerking met de NOS tussen 19.00 uur en 20.00 uur, wanneer de laatste deelnemers finishen, een live-programma vanaf de finishlijn op de Alpe d’Huez met gesprekken met deelnemers en diverse reportages.

Online komen de verschillende programma’s rond de Alpe d’HuZes samen op alpedhuzes.ncrv.nl/. Op deze website staat uitgebreide informatie over de deelnemers die door Knooppunt Kranenbarg en Altijd Wat worden gevolgd en is op donderdag 9 juni de livestream van Spirit 24 te zien en van Radio 2 te beluisteren. Daarnaast zijn reacties van fietsers en hun supporters te lezen.