Home Landelijke radio Agentschap telecom onderzoekt ophef met etherpiraten

Agentschap telecom onderzoekt ophef met etherpiraten


Het Agentschap Telecom (AT) is een intern onderzoek begonnen na ophef die is ontstaan op Etherpiraten.com. "Afgelopen vrijdag 6 Augustus werd er een nieuw topic geopend getiteld 'patapoe' in ons Piraten Praten forum door user 'dick'", meldt de site. "Niks ongewoons, tot op zeker moment enkele users het profiel bekeken en met deze gegevens eens gingen zoeken en uitkwamen bij de naam Leo Ket via onder meer hyves. Deze meneer bleek na verder zoeken medewerker te zijn bij het Agentschap Telecom die hoogstwaarschijnlijk zelf piraat patapoe had bezocht en met een dwangsom had vereerd."

Het verhaal kreeg een vreemd vervolg toen zaterdag een medewerker van het AT bij een forumlid aanbelde om te vragen of het topic verwijderd kon worden. Het forumlid maakte opnames en heeft dat op YouTube gezet.

Het Agentschap bevestigt dat op de beelden een medewerker te zien is, maar kan verder nog niks over de zaak zeggen. Een woordvoerder wil over de zaak wel kwijt dat dergelijke acties en gedrag niet toelaatbaar zijn voor het personeel, als de zaak echt zo is als nu wordt gezegd.