Home Landelijke radio Agentschap Telecom let extra op piraten tijdens kerst

Agentschap Telecom let extra op piraten tijdens kerst

Het Agentschap Telecom gaat met kerst en oud & nieuw extra opletten of er piraten in de lucht zijn. Tot en met 2 januari vinden er traditiegetrouw veel illegale uitzendingen plaats in de FM omroepband. Het Agentschap let in deze periode met name op grootschalige uitzendingen met veel vermogen en zenders met een relatief groot bereik.

“De gebruikte vermogens en antenne installaties leveren regelmatig meer vermogen en een groter bereik dan grote commerciële radiostations. Ook gaan deze uitzendingen vaak lang door”, stelt het Agentschap, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. “Ze worden daarom wel aangeduid als marathonuitzendingen. Deze uitzendingen leveren veel klachten op vanwege storingen voor omwonenden. Ook storen de uitzendingen het bereik van omroepzenders aanzienlijk. Daarnaast bestaat het gevaar voor storingen van luchtvaartcommunicatie, omdat de luchtvaartband dicht tegen de FM omroepband ligt.”

Vanwege het grootschalige karakter van de illegale uitzendingen treedt Agentschap Telecom in de komende periode actiever op. De aandacht is hierbij met name gericht op het verhelpen van klachten in Twente, Friesland en Drenthe. In Twente zal met name gelet worden op klachten en verstoringen tussen 97.00 – 97.30 MHz.

Agentschap Telecom pakt bij marathonuitzendingen de eigenaar aan van het perceel waar de uitzending plaatsvindt. De eigenaar krijgt een boete opgelegd van 4500 euro voor elke dag dat de uitzending doorgaat.

Vorig artikel3FM Serious Request: op de helft met bijna 8,5 ton
Volgend artikelActievoerdende agenten geven ‘boetegeld’ aan 3FM