Home Landelijke radio Agentschap Telecom komt met nieuwe aanpak tegen etherpiraten

Agentschap Telecom komt met nieuwe aanpak tegen etherpiraten


Agentschap Telecom (AT) komt met een nieuwe preventieve aanpak tegen illegale uitzendingen in de ether. De nieuwe aanpak is niet alleen gericht op het uit de lucht halen van stoorzenders. Het AT richt zich op antennemasten die gericht zijn voor illegale uitzendingen.

Er worden inspecteurs langsgestuurd bij eigenaren om te waarschuwen. “Bij illegaal gebruik volgt 2500 euro boete plus een dwangsom van 2250 euro”, zegt Gernant Deekens van het Agentschap in het AD. “De totale boete kan oplopen tot 33.750 euro.”

De nieuwe methode start volgende week in Zuidoost Drenthe. “Etherpiraten zorgen voor veel overlast in het noorden en oosten van ons land”, zegt Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom, “Met hun illegale uitzendingen verstoren ze het bereik van legale radiostations in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Duitsland. Ook het luchtverkeer ondervindt regelmatig hinder van de illegale uitzendingen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. We willen zoveel mogelijk overtredingen voorkomen, maar als ze toch de fout in gaan, geven we de piraten lik op stuk.”

Vorig artikelZendmast Goes kleurt geel voor de Tour
Volgend artikelMaurice Verschuuren deze zomer op Q-music