Home AM Radio Aangepaste programmeringen wegens bijzetting Juliana

Aangepaste programmeringen wegens bijzetting Juliana

In verband met de bijzetting van prinses Juliana passen alle radiostations morgen hun programmering aan. Zowel bij de publieke, als commerciële zenders zullen er onder andere aangepaste playlists en extra nieuwsuitzendingen en verslagen plaatsvinden. Prines Juliana overleed zaterdag 20 maart op 94-jarige leeftijd, ook op die dag werden de programmeringen aangepast.

Bij de publieke omroep zal tussen 9:00 en 14:00 op Radio 1 en 747 AM onafgebroken verslag worden gedaan van de gebeurtenissen rond de bijzetting. Op Radio 2 zal tussen 6:00 en 14:00 een gezamenlijke uitzending worden gemaakt door de diverse omroepen. Deze uitzending zal worden gevuld met aangepaste muziek, verslaggevers en luisteraarsreacties. Popzender 3FM heeft tussen 6.00 uur en 14.00 uur aangepaste (rustige) muziek met aangepaste vormgeving. De programma´s in dat tijdvak zijn sober en basic, zonder spelletjes, acties, grappige items, live-optredens of andere gasten. Ook de megahit en Requests worden overgeslagen. Via uitzendingen van het 3FM nieuws worden de luisteraars op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom de bijzetting. Radio 4 zendt tussen 06:00 en 13:00 elk uur een nieuwsbulletin uit. Daarnaast zendt “Brood en Spelen” uit tijdens de bijzetting, “NPS op de Middag” vervolgens om 14:00. Op alle publieke radiozenders worden tussen zes uur ’s ochtend en drie uur ’s middags geen reclameblokken uitgezonden.

BNR Nieuwsradio zal tussen 12:00 en 14:00 een speciaal programma uitzenden rondom de bijzetting. Met een live-verslag, een uitzending van de dienst en commentaar vanuit de studio wordt deze twee uur durende uitzending gevuld. Uiteraard zal er ook voor en na deze uitzending veel aandacht worden besteed aan de bijzetting.

Ook de radiozenders van de HMG passen hun programmering enigszins aan. Op zowel RTL FM, als Yorin FM zal een aangepaste playlist worden aangehouden. Daarnaast zijn de uitzendingen tussen 12:00 en 15:00 reclamevrij.

Talpa Radio liet weten dat ook Noordzee FM en Radio 10 gold de programmering aanpassen. Op beide zenders worden tot 15:00 geen commercials uitgezonden. Daarnaast worden er geen spelletjes gespeeld en acties gehouden en zal er aangepaste muziek worden gedraaid. De vormgeving wordt ook enigszins aangepast; zo verdwijnt de slogan “Je krijgt er zin in” uit de jingles van Noordzee FM.

Ook Radio Veronica past haar programmering aan. Tussen vier uur ‘s ochtends en drie uur ’s middags zal er een aangepaste playlist zijn met rustige muziek. Daarnaast vervallen de reclameblokken en zal er een speciale uuropener worden gebruikt.

Ook Arrow Rock Radio en Arrow 90.7 FM zullen hun playlist aanpassen.

Update:
Radio 538 heeft ook haar muziek aangepast en zal tot 15:00 uur geen commercials uitzenden.