Home Landelijke radio Aangepaste programmering landelijke radiostations op Koningsdag

Aangepaste programmering landelijke radiostations op Koningsdag

Een groot aantal landelijke radiostations heeft maandag 27 april een aangepaste programmering in verband met Koningsdag. De belangrijkste wijzigingen:

Radio 1
Van 09.00 tot 14.00 uur presenteren Jeroen Snel, Ghislaine Plag en Elles de Bruin vanuit het restaurant ‘Dordts Genoegen’ de Koningsdag-uitzending. Bezoekers zijn welkom in de radiostudio, waar gasten als de Dordtenaar Hans Berrevoets, Vorsten-redacteur Rick Evers en Oranje-biograaf Dorine Hermans langskomen.
 
In de uitzending is ook ruimte voor discussie: jongeren met verschillende opvattingen over het Koningshuis vertellen of en hoe de nationale feestdag bij hen in de smaak valt. Ze gaan met elkaar in discussie over de vraag in hoeverre Koningsdag 2015 echt vernieuwend te noemen is. Van 14.00 tot 16.30 uur komt NPO Radio 1 live vanuit het Amsterdamse Vondelpark. Suzanne Bosman presenteert de uitzending rondom Koningsdag 2015 en praat met verschillende gasten.

Radio 2
Voor zover bekend volgt Radio 2 de reguliere programmering. De ochtendshow 'De Heer Ontwaakt' wordt echter gepresenteerd door Toine van Peperstraten en ook 'Helemaal Haandrikman' en 'Van Steeg Tot 1' hebben een andere presentator: respectievelijk Jasper de Vries en Jeroen Kijk In De Vegte.

3FM
Op 3FM is op Koningsdag de zondagprogrammering te horen. Alle programma's en dj's die normaal gesproken op zondag te horen zijn, zijn dat op Koningsdag ook.

Radio 538
Radio 538 organiseert ook dit jaar weer 538 Koningsdag. Het feest in Breda is vanaf 12:00 uur live te volgen via de webstream van Radio 538. Ook op de radio wordt er aandacht besteed aan het 538 Koningsfeest.

SLAM!FM
In Alkmaar organiseert SLAM!FM weer het jaarlijkse Slam!Koningsdag. Op de radio wordt de nodige aandacht besteed aan het uitverkochte feest.

Q-music
Op Q-music is vanaf Koningsdag de Top 500 van de 10's te horen. De hitlijst is tot en met vrijdag elke werkdag van 10:00 tot 19:00 uur te horen.