Home Landelijke radio Hoofdredacteur Hans Laroes weg bij de NOS

Hoofdredacteur Hans Laroes weg bij de NOS


Hoofdredacteur Hans Laroes vertrekt per 1 juli bij de NOS. Dat maakte hij vandaag bekend tijdens een redactievergadering. "Na 23 jaar NOS, waarvan negen jaar als hoofdredacteur van het NOS Journaal, later NOS Nieuws, is het tijd voor een nieuwe stap. Eén waarin ik mezelf kan aanscherpen en uitdagen in nieuw werk."

Laroes vertrekt geheel op eigen initiatief "omdat het goed is voor NOS Nieuws om na zo'n lange tijd een nieuwe hoofdredacteur te hebben met nieuwe ideeën, visie en stijl". Een opvolger is nog niet bekend.

Laroes (55) kwam in 1988 bij de NOS werken als parlementair verslaggever, nadat hij vanaf 1978 bij verschillende kranten had gewerkt. In 1997 volgde een benoeming tot adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal. Na een tussenstap als plaatsvervangend hoofdredacteur in 1999 volgde in 2002 de benoeming tot algemeen hoofdredacteur.

Toen het NOS Journaal onderdeel werd van NOS Nieuws (de samenvoeging van tv, radio en internet) volgde zijn huidige functie: hoofdredacteur NOS Nieuws.

In de mededeling aan de redactie schrijft Laroes hoofdredacteur te zijn geweest in een bijzondere uitdagende periode. "Het was de tijd waarin de wereld van de kijker veel meer centraal kwam te staan, waarin de gehele redactie crossmediaal ging werken en waarin het contact en interactie met het publiek via de 'social media' een definitieve plek kreeg in het journalistieke handelen van de NOS."

Laroes weet nog niet wat hij gaat doen na zijn vertrek. "Ik zoek mijn weg buiten de NOS. Ik denk niet dat het goed is om mijn opvolger in de weg te lopen. Maar ik ben vooral zelf toe aan een andere omgeving, ander werk, andere mogelijkheden."