Home Landelijke radio Gouden Radioring voor Groot Nieuws Radio, Radiosterren voor Bert Haandrikman en Roosmarijn...

Gouden Radioring voor Groot Nieuws Radio, Radiosterren voor Bert Haandrikman en Roosmarijn Reijmer

Het beste radioprogramma van 2015 is volgens het publiek Blessings van Groot Nieuws Radio en krijgt daarvoor de Gouden Radioring. De andere programma’s die een nominatie is de wacht wisten de slepen waren Bij Igmar (Slam!) en Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2). Het publiek kan sinds gisteren via sms of telefoon stemmen op de uiteindelijk winnaar.

“Echt een eer om hier te staan. Ik hoopte natuurlijk dat we hem zouden winnen en ik wil daarom als eerste de luisteraars bedanken”, aldus presentator Tim Hendriks.

De Zilveren Radioster Man ging naar Bert Haandrikman van NPO Radio 2. Hij won de prijs twee jaar geleden ook al een keer. Hij kreeg meer stemmen dan Gerard Ekdom (afgelopen seizoen NPO 3FM) en Lex Gaarthuis (100% NL), die ook genomineerd waren.

Haandrinkman bedankte niet alleen de mensen met wie hij werkte, maar vooral ook al zijn luisteraars: “Bedankt voor jullie steun. Deze Ster draag ik op aan jullie.”

De Zilveren Radioster Vrouw werd gewonnen door Roosmarijn Reijmer van NPO 3FM. Voor die prijs waren verder Eva Koreman (afgelopen seizoen Qmusic) en Tineke de Nooij (NPO Radio 5) genomineerd.

Voor Reijmer was het haar vijfde nominatie, maar de eerste keer dat ze de prijs won. “Ik had het echt niet meer verwacht. Jeetje, wat ben ik er blij mee”, zegt ze. “Toen ik ooit op de radio kon dacht ik na een paar maanden er weer af zou moeten. En nu sta ik hier!”

Eerder vanavond werden al de Marconi Awards uitgereikt. Die vakprijzen gingen naar Herman Hofman, Coen & Sander en Qmusic.