Home Landelijke radio Enschede laat TMF Awards schieten voor 3FM Serious Request

Enschede laat TMF Awards schieten voor 3FM Serious Request

Enschede heeft de organisatie van de TMF Awards afgeslagen. De muziekzender heeft de stad gevraagd om weer gastheer te zijn van het evenement, na de geslaagde organisatie van vorig jaar. Maar Enschede wil zich richten op de organisatie van 3FM Serious Request in 2012. Eind april wordt duidelijk welke stad die organisatie krijgt.

Afgelopen jaar kwamen er 12.000 bezoekers naar het Volkspark voor de TMF Awards. De organisatie kost volgens de Stichting Enschede Promotie 200.000 euro en dat geld is er niet.

Als de organisatie van 3FM Serious Request voor de tweede keer aan de neus van Enschede voorbij gaat, wil de stichting Enschede Promotie proberen de TMF Awards volgend jaar wel weer naar Enschede te krijgen.

De afgelopen jaren stond het Glazen Huis in Utrecht, Den Haag, Breda, Groningen en Eindhoven. Eind van dit jaar komt Serious Request uit Leiden. 3FM vraagt 175.000 euro aan steden die het evenement willen hebben, in 2009 was dat nog 75.000 euro. Een verhoging dus van een ton. "3FM wil kunnen garanderen dat iedere ingezamelde euro direct doorgaat naar het Rode Kruis", aldus  aldus zendermanager Wilbert Mutsaers. "Omdat het evenement groter is geworden, de impact van het evenement overigens ook, zijn de productiekosten sinds 2009 flink gestegen. Wij vragen de gaststad van het Glazen Huis daarin een aandeel te nemen. Voor 2011 en 2012 is de bijdrage overigens gelijk gebleven."