Home Landelijke radio EO wil intensief samenwerken met Omroep Max

EO wil intensief samenwerken met Omroep Max

De EO onderzoekt een coöperatieve samenwerking met omroep Max. Dit heeft EO-directeur Arjan Lock laten weten. De Evangelische Omroep wil bijdragen aan een eenvoudiger en efficiënter bestel. De omroep onderzoekt daarom een aantal varianten. Een van de mogelijkheden is om op praktisch terrein, zoals huisvesting en inkoop van faciliteiten, samen te werken met andere omroepen.

"De EO is een sterke vereniging met veel leden en een uitgesproken missie, verwoord in ons motto 'Leef je geloof'. Dus in het geval van een coöperatieve samenwerking met Omroep Max blijven beide verenigingen en merken gewoon bestaan. Alle programma's en verenigingsactiviteiten die we maken vanuit onze eigen identiteit blijven we vanuit onze eigenheid doen. Waar we kunnen samenwerken om het bestel bestuurlijk eenvoudiger te maken en de efficiency te bevorderen, bijvoorbeeld bij de inkoop van faciliteiten, huisvesting of de productie van niet-identiteitsgebonden programma's, zullen we dat volop doen."

Voorzitter Jan Slager van Omroep MAX liet eerder al weten geen complete fusie te willen. "Het liefst deel ik samen met een andere omroepen alle ondersteunende zaken zoals personeelszaken en een juridische dienst, maar wij willen zelf onze programma’s blijven maken."

BNN is met de VARA aan het kijken of ze samen verder kunnen gaan. Ook hier moeten de omroepen qua naam los van elkaar blijven bestaan.