Home Landelijke radio Radio 538 heeft zich vergist in eigen tv-zender

Radio 538 heeft zich vergist in eigen tv-zender

Radio 538 heeft zich vergist in TV 538, de eigen televisiezender die in het voorjaar van 2010 van start had moeten gaan. "We hebben ons erin vergist, daar ben ik heel eerlijk in", zegt directeur Jan-Willem Brüggenwirth van de radiozender in Broadcast Magazine. "Een clipstation is leuk, maar niet uniek. We zijn veel in overleg met RTL. Er ligt intussen een goed verhaal. Nu is het nog aan de kabelbaas om ja te zeggen. Dat wordt wel een gevecht, verwacht ik."

In november 2009 kondigde de 538-directeur de zender aan. De zender moest ook binnen twee jaar geld opleveren. Maar het liep dus anders.

Nu verwacht Brüggenwirth dat TV 538 halverwege 2011 kan starten. "De radiostudio is er klaar voor: we kunnen live shows doen. In een programma van Ruud de Wild of Edwin Evers gebeurt namelijk zoveel. Er zullen ook wat herhalingen van RTL-programma's op te zien zijn." RTL is eigenaar van Radio 538.

Het is overigens niet de bedoeling dat de 538-dj's de koppen van het station gaan worden. "Ruud de Wild wellicht wel, maar ik vind bijvoorbeeld Eddy Zoëy ook erg goed bij ons passen."