Home Landelijke radio 538 marktleider bij de mannen, Sky bij de vrouwen

538 marktleider bij de mannen, Sky bij de vrouwen


538 is nog steeds de marktleider van Nederland.  Bij de luistercijfers over de periode oktober – november verloor het station 0,5 procent marktaandeel maar ondanks het verlies blijft de zender Sky Radio, de nummer 2, met een procent voor. Als we naar de doelgroepen kijken zien we een tweedeling. Bij de mannen is 538 de populairste zender en bij de vrouwen is het Sky Radio.

In beide doelgroepen heeft 538 te maken met een daling ten opzichte van vorig jaar. Bij de mannen levert het station 1.7 procent in en bij de vrouwen gaat het om 1.4 procent. Sky Radio wint juist in beide doelgroepen. In vergelijking met vorig jaar stijgt het station 2.3 procent bij de vrouwen en 1.1 procent bij de mannen. Ook Radio 2 laat een daling (-0.8) zien bij de mannen terwijl ze bij de vrouwen ook stijgen (0.5). 

Luistercijfers mannen 10+
#1211-1210-9-Marktaandeel-6#

 

Luistercijfers vrouwen 10+
#1211-1210-10-Marktaandeel-6#

Sky Radio laat in een reactie weten dat ze het station zijn met meeste luisteraars in Nederland. Iedere week stemmen 3.386.000 verschillende luisteraars af op de zender. CEO Philip Alberdingk Thijm van Sky Radio: "Het is ruim vijf jaar geleden dat wij voor het laatst het station met de meeste luisteraars van Nederland waren buiten de kerstperiode om. Het feit dat we deze positie dit jaar al voor de feestmaand hebben bereikt toont aan dat we de juiste weg zijn ingeslagen."

Bekijk en vergelijk luistercijfers in het RadioFreak luistercijfer-dossier.

Vorig artikelGiel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra opgesloten in het Glazen Huis
Volgend artikelOpening Serious Request trekt 881.000 kijkers