Home Landelijke radio Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra opgesloten in het Glazen Huis

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra opgesloten in het Glazen Huis


Het Glazen Huis is zojuist voor de negende keer gesloten. Carice van Houten sloot Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra op in het huis in Enschede. "We zijn begonnen," zei Giel na de eerst gedraaide plaat. 

De drie dj's aten, voordat ze het huis ingingen, nog een laatste maaltijd. Hierna ging het openingsfeest op de Oude Markt in Enschede van start. Hier traden diverse artiesten, waaronder Racoon en Miss Montreal, op. Om kwart voor negen zochten de dj's een weg door het publiek heen en kwamen bij het huis aan. 

Voor Gerard Ekdom en Giel Beelen is het de zevende keer dat ze in het huis zitten. Voor Michiel Veenstra is het de tweede keer dat hij zich laat opsluiten. Op kerstavond komen de dj’s het huis weer uit.

Het geld wordt dit jaar ingezet om de wereldwijde babysterfte tegen te gaan. Vorig jaar werd er ruim 8,6 miljoen euro opgehaald. Of dat bedrag overtroffen wordt maakt de dj's niet uit: "Het is niet het doel." Zo reageerde Michiel voordat hij naar binnen ging. "Het is geen wedstrijd. We kiezen voor een stille ramp waar anders geen geld voor wordt opgehaald. Dus elke euro telt!"

De dj`s gaan met Carice van Houten richting het Glazen Huis
De dj's gaan met Carice van Houten richting het Glazen Huis


Carice van Houten doet het Glazen Huis op slot


Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zijn er klaar voor

Volg alles over 3FM Serious Request in dit dossier. Meepraten over de actie kan op RadioForum.nl.

Vorig artikelBas Westerweel naar ochtend van SubLime FM
Volgend artikel538 marktleider bij de mannen, Sky bij de vrouwen