Home Landelijke radio 538: Evers heeft geen ‘anti-Jensen-clausule’ in contract

538: Evers heeft geen ‘anti-Jensen-clausule’ in contract

Edwin Evers heeft geen ‘anti-Robert Jensen-clausule’ in zijn contract. Dat zegt de dj van Radio 538 in een reactie op een passage uit het boek ‘Stenders Leesvermaak’ van Rob Stenders. De dj van 3FM beweert dat Evers transfer vrij mag vertrekken als Robert Jensen bij Radio 538 zou komen.
"Volgens Edwin is daar geen sprake van", laat een woordvoerster van Radio 538 aan RadioFreak.nl weten.

Dat Robert Jensen niet altijd vrienden maakte in radioland is bekend. In een ander boek, namelijk ‘Herinnert u zich deze nog’ van Arjan Snijders, wordt duidelijk hoe Jensen te werk ging toen hij radiobaas bij Veronica FM was. Hij wil dat dj’s als Jeroen Van Inkel zo min mogelijk praten en minder naamjingles draaien. 

"Ik zal nooit een vergadering in 1997 vergeten waar Edwin Evers bij zat", zegt Van Inkel in het boek. "Robert zei tegen Edwin: ‘Die typetjes hebben we nu wel gehoord. Daar moet je mee stoppen.’ Dat was volgens mij de druppel voor Edwin om in te gaan op het aanbod van de KRO en toen is hij naar 3FM gegaan."

Ook het vertrek van Van Inkel zelf bij Veronica FM had met Jensen te maken. Vooral omdat hij het Veronica-gevoel kapot zou hebben gemaakt. "Met alle respect, maar mensen als Robert Feller, Stephan Koot, Roland Snoeijer en Robert Jensen, dat zijn niet de gasten die op vrijdagavond met z’n allen een biertje gaan drinken." De steeds stroever wordende relatie met Jensen zorgt ervoor dat Van Inkel opstapt.
In 2005 maakte Evers samen met Jensen nog een programma voor Radio 555. Dit was op een speciale dag waarbij de Nederlandse radiozenders geld ophaalden voor de slachtoffers van de tsunami die op tweede kerstdag 2004 Azië trof. De dj’s maakten toen het avondprogramma.