Home Landelijke radio Radio 538 moet De Roy van Zuydewijn 25.000 euro betalen

Radio 538 moet De Roy van Zuydewijn 25.000 euro betalen

Radio 538 moet Edwin de Roy van Zuydewijn een schadevergoeding van 25.000 euro betalen. Een rechter oordeelde dat het radiostation in een advertentie onrechtmatig gebruik heeft gemaakt van een foto van de ex van prinses Margarita. Hij zou daardoor persoonsschade hebben opgelopen.

Zenderdirecteur Jan Willem Brüggenwirth is woedend over de uitspraak van de rechter. "De Roy van Zuydewijn doet dit alleen maar om geld binnen te harken", zei hij in RTL Boulevard. "Terecht spreekt hij ons aan op de inbreuk in zijn portretrecht, maar hij doet het alleen om zijn schulden mee te betalen."

Het zit Brüggenwirth dwars dat De Roy van Zuydewijn het geld zelf houdt en niet overmaakt naar een goed doel, zoals hij in een schikkingsvoorstel had geopperd. "Dat doen leden van het koninklijk huis ook."

Albert Verlinde en RTL werden vorige maand ook al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de 41-jarige De Roy van Zuydewijn. De presentator van RTL Boulevard, die net als de zender ook 25.000 euro moest ophoesten, had hem onrechtmatig beticht van oplichting en diefstal in een uitzending van RTL Boulevard in december.