Home Landelijke radio 538 en Slam!FM kunnen definitief geen grote feesten geven in Amsterdam op...

538 en Slam!FM kunnen definitief geen grote feesten geven in Amsterdam op Koninginnedag


Er komen definitief geen grote evenementen tijdens Koninginnedag in de Amsterdamse binnenstad. De gemeenteraad van de hoofdstad steunt het besluit van van burgemeester Van der Laan om de evenementen te verbieden. Daardoor komt er definitief geen groot feest van Radio 538 op het Museumplein en Slam!FM op het Rembrandtplein.

Van der Laan vreest voor de veiligheid in de stad door de enorme aantallen mensen die naar de feesten toekomen.

Directeur Jan-Willem Brüggenwirth en dj Ruud de Wild van 538 overhandigden Van der Laan vanmiddag nog een petitie met 60.000 handtekeningen om hem van gedachten te doen veranderen. "Het is wel heel duidelijk uit deze vergadering dat de gemeente Amsterdam het niet ziet zitten om op het Museumplein het feest in z'n huidige vorm door te laten gaan", zei de directeur na de vergadering tegen RTV Noord-Holland.

Van der Laan gaat nog wel in gesprek met 538 om te kijken of het feest op een andere plek kan worden georganiseerd. Het radiostation heeft een voorkeur voor het plein bij de RAI. Ook vanuit de steden Utrecht, Den Haag en Almere is interesse getoond voor het feest van de radiozender. De gemeente en Radio 538 hebben afgesproken uiterlijk 1 december te besluiten wat er met het koninginnedagfeest gaat gebeuren.

Vorig artikelZendmast van 200 meter hoog moet ontvangstproblemen in het noorden oplossen
Volgend artikelBNN Today start met nieuw vrijdagavond-format op Radio 1