Home Landelijke radio 538 en Slam!FM gaan radiotalent opleiden via NuTalent

538 en Slam!FM gaan radiotalent opleiden via NuTalent


De 538 Groep introduceert een nieuwe radiotalentenplatform 'NuTalent' voor het vinden en ontwikkelen van nieuw radiotalent. Onder leiding van 538-dj en manager NuTalent Jens Timmermans gaan 538 en Slam!FM op zoek naar nieuwe dj’s. Op 27 oktober houden de stations de Radio Talentendag. Tijdens deze dag krijgen de radiomakers een kijkje in de keuken van de stations en maken zij zich op voor een selectie van de NuTalent opleiding. Aanmelden voor deze dag kan via www.538.nl/nutalent.

"De Radio Talentendag is speciaal geïntroduceerd voor radioliefhebbers die altijd al dromen van een carrière bij 538 en Slam!FM", zegt 538-woordvoerster Melanie van Gelderen. "Voor veel radiomakers lijkt die droom onbereikbaar. De stations bewijzen het tegendeel en maken dit mogelijk door radiotalent op te roepen zich aan te melden."

De Radio Talentendag is de start van NuTalent. Jens Timmermans is verantwoordelijk voor de coaching en begeleiding en krijgt daarbij ondersteuning van een team van mediaprofessionals. De deelnemers krijgen naast trainingen ook een programma op het digitale radiokanaal '538 Hitzone'.

"Jonge talenten met een passie voor het radiovak, die actief zijn bij een internetstation of bij een lokale- of regionale omroep, kunnen zich aanmelden voor deze opleiding. Geselecteerde kandidaten die het opleidingstraject doorlopen maken een goede kans om uiteindelijk een plaats te veroveren in de programmering van 538 of Slam!FM. "

Op de Radio Talentendag geven de stations kandidaten een kijkje in de keuken van hun nieuwe studio’s, die zij later dit jaar in gebruik nemen. De dag bestaat verder uit verschillende activiteiten, zoals een rondleiding door het nieuwe pand van de 538 Groep, een presentatie van de programmaleiding en een productiestudio- en radiodemo workshop. 538 en Slam!FM dj’s Edwin Evers, Ruud de Wild, Menno de Boer, Daniel Lippens en Ivo van Breukelen zijn op deze dag aanwezig om de kandidaten te begeleiden en te informeren.

Vorig artikelGerard Ekdom genomineerd voor de Televizier Talent Award
Volgend artikelRadio 10 Gold en Sky Radio geven bruiloften weg