Home Landelijke radio 5 miljoen euro verlies voor HMG radiozenders

5 miljoen euro verlies voor HMG radiozenders

De HMG radiotak heeft 2003 met verlies afgesloten. Het verlies bedraagt 5 miljoen euro, dit komt mede door de investeringen in de nieuwe frequenties en de investering in de nieuwe programmering. In 2003 wist de HMG twee FM-frequenties te bemachtigen, één nieuwe voor RTL FM en een uitbreiding voor het Yorin FM-pakket op 103.8 FM. Ook is ze begonnen met het vormen van een nieuwe programmering.

De radioafdeling van de HMG maakte in 2002 een omzet van 9 miljoen euro en een winst van 3 miljoen euro. In 2003 was de omzet gedaald naar 7 miljoen euro en was de winst van 2002 omgebogen naar een verlies van 5 miljoen euro. Op het totaal plaatje heeft de HMG wel positieve cijfers, het bedrijf sloot 2003 af met een winst van 25 miljoen, en dat was in 2002 nog een verlies van 12 miljoen euro.

Her verlies van de Radio wordt gekoppeld aan de frequentie verdeling die 56 miljoen euro koste. “Die kosten schrijven we elk jaar af en het is niet zo vreemd datje in het eerste jaar geen winst maakt. Toch geloven we heilig in de combinatie van televisie én radio, in diverse andere landen waar RTL Group stations heeft, werkt dat prima. Fons heeft zeer recent een aantal topdiskjockeys binnen weten te slepen”, zegt Thomas Rabe, financieel bestuurder van RTL Group, doelend op Rob Stenders en Robert Jensen.