Home Landelijke radio NPO 3FM 3FM was niet blij met uitspraken Frank van der Lende

3FM was niet blij met uitspraken Frank van der Lende

Dat Frank van der Lende afgelopen zomer in de media riep dat hij vindt dat 3FM ‘hem nodig heeft’, viel niet goed bij de zender. Dat erkent de dj nu in een interview in ‘Club Hub’ van BNNVARA. “Ik weet dat ze het bij 3FM niet zo heel leuk vonden, maar bij BNNVARA wel. En daar word ik uiteindelijk door betaald.”

De 3FM-dj verloor vorig jaar het prestigieuze middagslot en moest verkassen naar het weekend. “Ik heb er vertrouwen in: ze gaan me weer naar voren schuiven als de mogelijkheid zich voordoet”, zei Frank in juni in het AD. Dat gebeurde; de dj is sinds kort iedere werkdag vanaf 18:00 uur te horen.

Waren de uitspraken die de dj in de krant deed arrogant? Frank: “Misschien wel. Maar ik doe best wel vaak interviews, omdat ik al wat langer rondloop in dit wereldje. Ik ben klaar met dingen te zeggen die mensen willen horen. Ik wil gewoon zeggen wat ik wil zeggen.”

Alternatief

De 3FM-dj zegt nog steeds achter zijn uitspraken te staan. “Je bent nooit groter dan de zender, maar met elkaar als team straal je wat uit. Je hebt Sander Hoogendoorn in de ochtend zitten, die straalt iets uit. Ik zit in de avond en ik straal ook iets uit. We zijn het alternatieve radiostation van Nederland en dat moeten we uitstralen. Omdat we dan ook een alternatief kunnen bieden op Qmusic, Veronica, 538, noem maar op.”

Frank: “Qua uitstraling, hoe ik radio maak en mijn voorliefde voor welke muziek, denk ik dat 3FM mij nodig heeft. Dat vind ik nog steeds. Ik moet het wel waarmaken nu, dat voel ik ook wel.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | NPO 3FM