Home Landelijke radio 3FM Serious Request: Kamermeerderheid wil 1 miljoen doneren

3FM Serious Request: Kamermeerderheid wil 1 miljoen doneren

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet 1 miljoen euro geeft voor de 3FM-actie ’Red Een Kind In Congo’. Gisteren werd al bekend dat een kamerminderheid het totaal bedrag wilde verdubbelen. Dat plan is inmiddels van de baan en daar is het idee om 1 miljoen euro te doneren voor in de plaats gekomen. Alleen minister Van Ardenne moet nog groen licht geven.

“We zijn druk bezig om minister Van Ardenne te bereiken, zodat die het verlossende woord kan spreken… maar waarschijnlijk kunnen we een miljoen euro bijschrijven”, aldus initiatiefnemer Zsolt Szabo van de VVD. Los van dat extra geld dat er mogelijk komt, geeft Nederland 8,5 miljoen euro aan Congo. Dat geld wordt besteed via een actieplan van de Verenigde Naties, dat bedoeld is om slachtoffers van geweld en armoede op te vangen.

Ondertussen gaat het goed met ‘Serious Request’. Vandaag is er een poster verschenen in de Sp!ts die mensen voor hun raam kunnen hangen als ze de actie een warm hart toedragen. Verder vindt er morgen in de het Glazen Huis een huwelijk plaats. De veiling voor dit huwelijk wordt vandaag afgerond.

Vorig artikelKPN ruimt obstakels voor Nozema-overname op
Volgend artikelQ-Music komt met meer dan 60 Top 10 lijstjes