Home Landelijke radio Q-Music komt met meer dan 60 Top 10 lijstjes

Q-Music komt met meer dan 60 Top 10 lijstjes

Q-music zendt tussen kerst en oud en nieuw meer dan 60 verschillende Top 10 lijsten uit. Iedere Top 10 heeft zijn eigen thema en wordt door de luisteraar samengesteld. De lijsten worden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december uitgezonden tussen 6:00 en 01:00 uur.

Er zal onder meer een ‘Madonna Top 10’ en een ‘Robbie Williams Top 10’ te horen zijn. Verder is er plaats voor een ‘Rockballad Top 10’, een ‘Danceclassic Top 10’ en een ‘Duetten Top 10’, maar ook minder voor-de-hand-liggende lijstjes als de ‘Meisjesnamen Top 10’, de ‘Topografie Top 10’ en de ‘Eerst-in-een-band-en-nu-solo’ Top 10 komen voorbij.

“Het leuke is dat het korte en afwisselende lijstjes zijn waarbij de luisteraar telkens nieuwsgierig is naar welke nummers erin staan en wat er uiteindelijk op 1 staat. We hebben ervoor gekozen om naast de gangbare lijstjes ook wat gimmicks erbij te stoppen, zoals een Top 10 met hits over het weer. Het is een week met een knipoog. In de Q-music Top 10 Week kunnen we onze luisteraars dus meer dan 60 keer een ‘nummer 1’ geven. Het lijkt ons een interessante afwisseling op de standaard lange eindejaarslijsten,” aldus Q-music programmadirecteur Michael Bartelet.