Home Landelijke radio 3FM op zoek naar de Docent van 2006

3FM op zoek naar de Docent van 2006

Het 3FM-programma ‘BuZz’ gaat morgenavond op zoek naar de Docent van 2006. In Amsterdam strijden tijdens een drie uur durende live finale op 3FM, Hans Faddegon, leraar Natuurwetenschappen op het Kennemer College in Beverwijk, Erik Maris, leraar Duits op het Olympus College in Arnhem, en Ad Keeman, leraar Levensbeschouwing op het Elzendaalcollege in Boxmeer, voor de titel Docent 2006, gekozen door leerlingen.

Vanaf eind februari hebben leerlingen van middelbare scholen uit het hele land hun meest favoriete docent genomineerd. Ruim 1000 docenten zijn voorgedragen door 25.000 scholieren. Elke docent werd ondersteund door een promoteam van leerlingen. De promoteams voerden, samen met hun genomineerde docent, diverse opdrachten uit.

De uitzending vindt plaats vanuit Studio Desmet in Amsterdam en wordt live uitgezonden op 3FM van 19:00 tot 22:00 uur. Tijdens de avond moeten de docenten enkele opdrachten ter plekke uitvoeren en vragen beantwoorden over hun vak. De presentatie van de live-finale is in handen van Barbara Karel.