Home Landelijke radio Radio 2 start December Top 2000 Maand komend weekend

Radio 2 start December Top 2000 Maand komend weekend

Radio 2 organiseert komend weekend de aftrap van de ‘December Top 2000 Maand’. Vanaf maandag maakt het publieke radiostation zich de rest van de maand klaar voor de lijst die tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt uitgezonden.

Zaterdag is om 19:55 uur op Nederland 3 ‘De Top 2000 Trapt Af’ te zien. Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis spelen in het Top 2000 a gogo-café een popquiz met Spike (Di-rect), Eric Corton (3FM), Sander de Heer (Radio 2), Suzanne Bosman (RTL Nieuws), Edsilia Rombley (zangeres) en Cees Geel (acteur).

Stefan Stasse opent zondag in een speciale uitzending van ‘Goudmijn’ de derde editie van het ‘Top 2000 Verhalenarchief’, georganiseerd door Radio 2 i.s.m. het Nationaal Archief. Tot en met 31 december kan iedereen online persoonlijk verhaal insturen naar aanleiding van platen uit de ‘Top 2000’.

Maandag 8 vindt de ‘Top 2000 Aftrapdag’ plaats. De hele dag vertellen gasten in de studio, onder wie Ivo Niehe, Anita Meyer, Freek de Jonge en VanVelzen, en luisteraars welke favoriete platen zij in hun ‘Top 2000 Platenkoffer’ hebben gestopt.

Na maandag nemen alle Radio 2-programma’s de komende weken een aanloop naar de ‘Top 2000’ met spelletjes, rubrieken en speciale gasten. Uiteindelijk zal vanaf Tweede Kerstdag de tiende editie van de ‘Top 2000’ te horen zijn. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de stemmen van de afgelopen negen edities.