Home Landelijke radio 2,2 miljoen luisteraars voor Radio 2 Zomerfestival

2,2 miljoen luisteraars voor Radio 2 Zomerfestival

Ruim 2,2 miljoen luisteraars stemden de radio deze zomer af op het Radio 2 Zomerfestival. Dit komt overeen met zestien procent van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder. Dat heeft de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van Publieke Omroep uitgerekend.

Van 10 juli tot en met 1 september was er op Radio 2 het Zomerfestival met 39 concerten van grote artiesten uit de pophistorie te horen. Als opmaat naar het concert ‘s avonds besteedde Radio 2 overdag extra aandacht aan de artiest of band.

Luisteraars kenden de Live concerten een rapportcijfer van 7,3 toe. De ondersteuning van het concert in de programmering overdag werd in dezelfde mate gewaardeerd. De onderdelen trokken respectievelijk 1,6 miljoen en 1,5 miljoen luisteraars. Het publiek waardeert de Radio 2 Zomerfestival 2006 met een 7,4. Vooral op dimensies als kwaliteit en nostalgie scoort het festival van 2006 hoog.

Luisteraars noemden tijdens het onderzoek met name de optredens van Pink Floyd, Boudewijn de Groot, U2, Bløf, Bob Dylan, Golden Earring en Ike en Tina Turner.