Home Landelijke radio “Medewerker maakt Omroep Amersfoort kapot”

“Medewerker maakt Omroep Amersfoort kapot”

Een medewerker van Omroep Amersfoort probeert het bedrijf van binnenuit kapot te maken. Dit zegt interim-directeur Rob Blaauw in het Algemeen Dagblad. Volgens Blaauw hebben verschillende Amersfoortse raadsleden de afgelopen dagen anonieme brieven van de medewerker gekregen. In de brieven overdrijft de medewerker de (financiële) problemen van de omroep, aldus de interim-directeur.

De gemeenteraad moet het Commissariaat voor de Media binnenkort adviseren wie de lokale omroep voor Amersfoort en Leusden moet worden. Naast Omroep Amersfoort is RTV Eemstad in de race. De financiële positie van Omroep Amersfoort is een heikel punt, zo bleek eerder deze week in een vergadering van de raad.

Blaauw zegt te weten wie het ’lek’ binnen zijn organisatie is. “De informatie die naar buiten komt, is bij vijf mensen bekend. Vier hebben met de hand op hun hart gezworen dat zij het niet zijn.” De interim-directeur vermoedt dat de medewerker uit rancune handelt. Hij zegt maatregelen tegen de medewerker voor te bereiden.