Home Landelijke radio 2015 bekeken door Lieke Veld

2015 bekeken door Lieke Veld

Lieke Veld is sinds 2 augustus 2015 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur te horen op Qmusic. Ze schoof door vanuit het weekend, waar ze iedere vrijdag- en zaterdagnacht tussen 00:00 en 03:00 uur een nachtprogramma maakte. Met Veld blikken we terug op 2015 en kijken we vooruit naar 2016.

Was 2015 een goed jaar voor de radio in Nederland?
“Er zijn dit jaar heel wat grote namen doorgeschoven naar andere plekken. Daardoor is er ruimte gekomen voor getalenteerde jonge radiomakers, die de kans hebben gekregen om zichzelf te bewijzen. Ik denk dat veranderingen en verversing goed zijn, omdat ze voor nieuwe inspiratie zorgen.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“In augustus vierden we met onze luisteraars dat Qmusic 10 jaar bestaat. De zon scheen, er was live-muziek en iedereen kon langskomen. Toen Guus Meeuwis kwam optreden, was het zo leuk dat we spontaan besloten om het complete optreden integraal uit te zenden. Gelukkig vond iedereen het net zo leuk!”

Wat was de grootste verrassing op radio gebied in 2015?
“‘Q is good for you’ werd -> ‘You make us Q’. Ik denk dat niemand dat zag aankomen!”

Heb je een doel voor jezelf in het nieuwe jaar?
“Ik heb geen doel speciaal voor 2016, want elke dag is mijn doel om een zo goed mogelijk programma te maken. Wél wil ik er in 2016 nog meer van proberen te genieten!”

Wat verwacht je van 2016 op radiogebied?
“Ik verwacht dat er nog meer vrouwen overdag te horen zullen zijn en dat de luisteraar overal centraal staat.”

Wie is er in november 2016 marktleider?
“Het zou heel tof zijn als wij dat worden!”

Foto: RVDA