Home Landelijke radio 10 miljoen nodig om RTV West en Rijnmond te redden

10 miljoen nodig om RTV West en Rijnmond te redden

Als de provincie Zuid-Holland niet snel een bedrag van rond de tien miljoen euro op tafel legt, zijn RTV Rijnmond en RTV West volledig failliet. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek naar de situatie bij de omroepen, zo schrijft de Telegraaf. Vandaag worden de werknemers van beide omroepen ingelicht.

Bij RTV Rijnmond zullen 30 tot 40 banen moeten verdwijnen en bij RTV West worden 24 arbeidsplaatsen geschrapt. Ook al zou de provincie met extra geld over de brug komen, dan nog zullen deze banen verdwijnen. Ruim 2,8 miljoen euro van de benodigde 10 miljoen zal nodig zijn voor een sociaal plan.

Uit het onderzoek blijkt dat bij beide omroepen jarenlang minimaal controle is uitgeoefend op het uitgavenpatroon. De onderzoekers concluderen dat er bij beide omroepen flinke schulden zijn ontstaan. Niet alleen bij de zenders en hun besturen zelf, ook bij de provincie liet men na op een adequate manier de boel in de gaten te houden.

Op het provinciehuis in Den Haag wilde gisteren niemand reageren. Eerder gaf gedeputeerde E. van Heijningen echter al aan dat de provincie niet langer van plan is RTV Rijnmond financieel de hand boven het hoofd te houden.

Thomas Bruning van de NVJ zegt dat de vakbond zich niet alleen zorgen maakt over het aantal arbeidsplaatsen dat zal verdwijnen vanwege de financiële wanorde. “Ook leidt het mismanagement bij de omroepen tot verlies van pluriformiteit van het nieuwsaanbod in de regio”. Bestuursvoorzitter F.J. van der Heijden van RTV Rijnmond was gisteren niet bereid te reageren.

Een mogelijke oplossing die toegepast kan gaan worden is een fusie tussen de twee omroepen. De stations waren hier niet echt voor te vinden maar voor de provincie zou het wel een oplossing kunnen betekenen.

Vorig artikelAlicia Keys dag op Colorful Radio
Volgend artikelAgentschap geeft vergunning af voor publieke steunzenders