Home Landelijke radio Zendschip ‘Norderney’ op weg naar Nederland

Zendschip ‘Norderney’ op weg naar Nederland

Het oude Radio Veronica zendschip is toch op weg neer Nederland. Vannacht om 02:00 uur is het schip vertrokken uit de haven van Antwerpen voor een reis naar Monnickendam. Gisteren mocht het schip nog niet vertrekken omdat het volgens de havenautoriteiten niet aan de veiligheidseisen voldeed.

Na overleg gisteravond en een paar kleine aanpassingen aan het schip, heeft het alsnog toestemming gekregen om naar Nederland te vertrekken. Radio Veronica Directeur Robert Herder:”We begonnen toch wel wat ongerust te worden toen we te horen kregen dat het schip niet mocht uitvaren. We zijn dan ook opgelucht dat het nu toch onderweg is naar Monnickendam en het op tijd aankomt voor de lancering van Radio Veronica op zondag 31 augustus”.

Zondag is het 29 jaar geleden dat Veronica moest stoppen met uitzenden vanaf het schip. Veronica gebruikt deze gelegenheid voor de start van het nieuwe Radio Veronica. Ze zal zondag vanaf 15:00 uur gaan uitzenden vanaf het schip met een speciaal programma waarin ook gekeken zal worden naar het verleden.