Home Landelijke radio Zeker zes partijen bieden mee voor Kavel A8

Zeker zes partijen bieden mee voor Kavel A8

Het FM-kavel dat voor klassieke of jazzmuziek bedoeld is heeft zeker zes geïnteresseerden, dit schrijft Adformatie. Morgen is de laatste dag dat er ingeschreven kan gaan worden voor het kavel. Dit kavel is niet verdeeld bij de FM-verdeling in Mei en daarom is er nu een tweede ronde.

Imca Media van Erik de Vlieger dingt met Colorful Radio mee voor een jazz-zender. “Jazz is volgens een uitspraak van een engelse rechter ritmisch zwarte muziek, dus daar dienen we een business plan voor in”, zegt een woordvoerder van NTG. Ook Sanoma Uitgevers, dat misgreep bij de eerste frequentieverdeling, doet volgens ingewijden mee. De uitgever gaat voor een jazz-zender die zou aansluiten bij zowel de mannen- als de vrouwenclusters.Verder brengt Arrow Classic Rock Radio een bod uit. Of het een jazz- of klassieke zender wordt weet Ad Ossendrijver van Arrow Classic nog niet.

Het net opgericht commerciële orkest Amsterdam Symphony Orchestra dingt mee naar een klassieke frequentie, die het beschouwt als een “mooie link met het orkest”.Vron, moederbedrijf van Radio 538, dient een business plan in voor Classic 4U, een populaire klassieke zender voor luisteraars van 50 jaar. Talpa en North Sea Jazz bieden mee voor een jazz-zender.

Maar er zouden nog meer namen bij kunnen komen want studiobouwer Helios Recording & Broadcast heeft acht aanvragen gehad voor offertes. In het businessplan van de zenders die om het kavel strijden moet de bouw van een studio zijn opgenomen.