Home Landelijke radio Yam geïnteresseerd in kavel voor recente bijzondere muziek

Yam geïnteresseerd in kavel voor recente bijzondere muziek

De YAM Media Groep is geïnteresseerd in de FM-frequentie die bedoeld is voor ‘recente bijzondere muziek’, dit meld Adformatie vandaag.

Het Amersfoortse mediabedrijf verwacht dat de frequentie, die nu wordt geveild, binnenkort weer vrijkomt. YAM heeft OC&W, dat de radiolicenties in juni toewijst, vandaag per brief laten weten ernstig te twijfelen aan de levensvatbaarheid van een zender voor ‘recente bijzondere muziek’.

Oprichter Johan Blom zegt dat niemand in de radiobranche gelooft dat de partij die deze kavel verwerft het lang volhoudt. “Voldoe je aan de minimale overheidseisen voor deze kavel, dan kan je de zender al niet rendabel exploiteren. Laat staan wanneer je ruimschoots aan die criteria voldoet. Vandaar dat wij hebben besloten onze interesse voor deze kavel alvast aan te geven bij het ministerie.”

YAM FM, het radiostation van de YAM Media Groep, richt zich met populaire muziek en informatie op jongeren van 10 tot 24 jaar. Een dergelijke zender die ook echt ‘de taal van jongeren spreekt’, is er volgens Blom nog niet op de FM.

De YAM Media Groep besloot eerder af te zien van deelname aan de veiling van landelijke radiofrequenties, hoewel YAM FM daarvoor grote belangstelling heeft. De jonge mediagroep stelt vast dat haar de kracht ontbreekt voor concurrentie met de gevestigde commerciële radiostations om de ‘vrije’ kavels. Voor de ‘geoormerkte’ frequenties, waarvoor de overheid het type programmering heeft omschreven, zou YAM zijn format te veel geweld moeten aandoen.