Home Landelijke radio Kaboem wil eigen radiostation, maar start bij Yam

Kaboem wil eigen radiostation, maar start bij Yam

Kaboem Media lanceert aanstaande zaterdag samen met YAM FM het radio programma “de Kaboem top 15”. YAM FM zendt iedere zaterdag van 12 tot 1 de Kaboem Top 15 uit. Op Kaboem wordt de laatste uitzending 24 uur per dag herhaald onder de noemer Kaboem Radio. Door de week bepalen duizenden jongeren zelf op Kaboem welke nummers er in hun top 15 staan. Het is op lange termijn de bedoeling dat Kaboem een volledige eigen zender zal starten.

Kaboem is met meer dan 500.000 leden een populaire website voor jongeren tussen 9 en 15 jaar. Op deze site is onderzoek gedaan naar radio en aan de hand van de uitslag is besloten deze hitlijst op de radio te programmeren. De hitlijst wordt op dezelfde site door stemmen samengesteld.

De Kaboem top 15 was eerder al op televisie te zien als de Kaboem Top 10 en het is de bedoeling dat dit de uitzending weer terugkeert op televisie. Ook is het de bedoeling om op niet al te lange termijn clips en downloads te gaan toevoegen en periodiek een CD te gaan uitbrengen.

Martien Verdeuzeldonk, algemeen directeur van Kaboem Media is zeer blij met deze stap: “Op lange termijn is het de bedoeling dat Kaboem Radio een volwaardige radio zender gaat worden. Als de snelle technologische ontwikkelingen op betaalbare wijze internetradio via de mobiele telefoon toelaten, is er ook geen FM frequentie meer nodig om een volwaardig bereik mogelijk te maken.”

De uitzending van de Kaboem Top 15 sluit perfect aan op het format Yam FM. Dit letterlijk en figuurlijk jonge radiostation richt zich namelijk op jongeren van 10 tot 24 jaar.