Home Landelijke radio Yam FM niet in eigen stad op de kabel

Yam FM niet in eigen stad op de kabel

Als het aan de Programmaraad Eemland ligt krijgt het in Amersfoort gevestigde radiostation Yam FM geen plaats op de kabel in de regio Amersfoort. Het radiostation begrijpt niets van het voornemen, dat zegt directeur Blom vandaag in het Utrechts Nieuwsblad..

Yam FM is boos op het besluit van de programmaraad omdat daarmee volgens de zender in de regio Amersfoort alleen radiostations te beluisteren zijn die zich richten op volwassenen. YAM FM mikt op luisteraars tussen 10 en 24 jaar oud.

Volgens Yam FM-directeur Johan Blom besloot de programmaraad de zender niet op te nemen in het pakket omdat jongeren met de zenders Radio 538 en Radio 3 voldoende bediend worden. “Een eigenaardig argument omdat veruit de meeste programmaraden in Nederland Yam wél aan het pakket hebben toegevoegd,” meent Blom. “Het zou wel erg triest zijn als wij overal in de randstad zijn te ontvangen maar niet in de regio waar we zelf gevestigd zijn.” De tienerzender heeft nog een paar weken tijd om bezwaar te maken.

Gisteren liet Blom al weten dat in juli het aantal kabel aansluiting op zal lopen naar 3.8 miljoen. Dit komt omdat de zender dan ook te horen zal zijn in Rotterdam en Amsterdam.