Home Landelijke radio Wouter van der Goes vervangt Bert Kranenbarg op Radio 2

Wouter van der Goes vervangt Bert Kranenbarg op Radio 2

Bert Kranenbarg stopt na 13 jaar met zijn doordeweekse middagprogramma ‘Knooppunt Kranenbarg’ op Radio 2. Hij wordt vervangen door Wouter van der Goes, die nu nog dagelijks te horen is op Q-music en dus de overstap maakt naar Radio 2.

Kranenbarg gaat niet weg bij Radio 2. Hij gaat op zaterdagochtend een programma maken tussen 09:00 en 12:00 uur, waar nu Cappuccino te horen is. “Een enorme uitdaging waar ik nu over aan het nadenken ben”, zegt hij daar zelf over. Daarnaast wordt Kranenbarg invaller voor ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zowel Knooppunt Kranenbarg als Cappuccino zijn al bijna twintig jaar te horen op Radio 2.

Wouter van der Goes begon zijn carrière in 1995 bij Radio 538, waar hij in een paar jaar tijd diverse programma’s presenteerde. In 1998 stapte hij over naar Veronica FM, dat in 2001 verder ging onder de naam Yorin FM. Hij presenteerde hier diverse programma’s, waaronder de middagshow samen met Gijs Staverman. In 2004 stapte hij over naar BNN om de middagshow van 3FM te presenteren. Dit deed hij drie jaar, waarna hij aan de slag ging bij Q-music. Hij werd daar programmadirecteur en dj. In 2010 stopte hij als programmadirecteur, maar bleef hij te horen als dj bij de zender.

Van der Goes is de derde dj die in een jaar tijd overstapt van Q-music naar Radio 2. Jasper de Vries en Gijs Staverman gingen hem voor. Hoe zijn programma op Radio 2, op werkdag van 16:00 tot 18:00 uur, eruit gaat zien is nog niet helemaal bekend. “Ik mag 1 september beginnen en we zijn nu volop aan het nadenken wat we gaan doen. Het is het moment waarop de dag en de avond samenkomen. De actualiteit en de muziek door elkaar.”

Wouter van der Goes is morgen voor het laatst te horem op Q-music. Hij presenteert van 13:00 tot 16:00 uur de ‘iTunes Top 30′, ’s avonds is hij van 19:00 tot 21:00 uur als invaller van Menno Barreveld.