Wouter van der Goes lanceert een eigen podcast. In ‘De Derde Kamer’ praat de Radio 2-dj wekelijks met politiek verslaggever Lars Geerts van de NOS over de perikelen in Den Haag. Met de podcast wil Wouter de ‘politiek versimpelen’. “Deze podcast laat horen dat politiek niet elitair is, maar iets is dat iedereen aangaat”, aldus KRO-NCRV.

Wouter en Lars praten in de podcast over actuele, politieke onderwerpen. Te denken valt aan onderwerpen als ‘Wat merken wij van de Brexit?’ en ‘Waarom is er in de ene stad wel een vuurwerkverbod en in de andere stad niet?’. Daarnaast staat wekelijks een kamerlid of minister centraal. Luisteraars kunnen vragen voor de desbetreffende persoon insturen.

“Ik vind politiek leuk. Maar kom op, het is soms niet te volgen”, aldus Wouter van der Goes. “Het is een tijd waarin politiek steeds meer lijkt te draaien om oneliners en waarin politici lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Wat betekent het politieke nieuws eigenlijk echt voor de luisteraar? Dat zoek ik uit.”

De podcast ‘De Derde Kamer’ is vanaf september te beluisteren via iTunes, de NPO Radio 2-app en meer podcastplatforms als Stitcher, Google Podcasts en Pocket Casts.

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV