Home Landelijke radio Wout start actie: “Red Te Land, ter Zee en in de Lucht!”

Wout start actie: “Red Te Land, ter Zee en in de Lucht!”

De redactie van het 3FM-programma ‘Wout!’ zijn een actie begonnen ter behoud van het televisieprogramma ‘Te Land Ter Zee en In De Lucht’. De redactie van het radioprogramma had zich vorige week opgegeven om deel te nemen aan het onderdeel ‘Tobbedansen’ van het amusementsprogramma. Doordat in het paasakkoord staat dat de publieke omroepen in de toekomst geen programma’s meer mogen maken die als puur amusement kunnen worden bestempeld, is de kans groot dat het programma van televisie verdwijnt en hier is de redactie het niet mee eens.

Vanmiddag tussen 16:00 en 18:00 uur wordt de actie live op 3FM gestart. Verslaggever Bart Meijer zal dan de man bezoeken die honderd keer meedeed aan het programma: Johan Vlemmix.

Het is niet de eerste opvallende actie die door het programma ‘Wout!’ op is gezet. Eerder kwamen ze er bijvoorbeeld al achter dat Loekie de Leeuw niet gestolen was, maar dat de pop een plaats kreeg in de Efteling. Ook haalde verslaggever Bart Meijer “Batman” van de rechtbank in Utrecht.