Home Landelijke radio Wild FM vanaf november van start met ‘Wild’ format

Wild FM vanaf november van start met ‘Wild’ format

Het Noord-Hollandse station Wild FM zal begin November van start gaan. Dit melde wij deze week op basis van een bericht van Dutchmedia. In dit bericht stond ook dat het een rock-format zou krijgen, dit blijkt echter niet waar te zijn. Koen van Tijn, Algemeen Directeur van het station, laat aan RadioFreak weten dat het format bepaald zal gaan worden door de luisteraar.

Van Tijn zegt over het format: “We hebben een briljant idee. We beginnen met een experimenteel, interactief en ‘Wild’ format en laten de luisteraars in Noord-Holland uiteindelijk beslissen welk Format we gaan draaien.” Het is verder de bedoeling dat het station eerst non-stop begint en vanaf december overdag een gepresenteerde programmering zal krijgen. “Met een echte ochtendshow”, aldus Van Tijn.

De programma’s die gemaakt gaan worden komen uit de voormalige studio van Colorful Radio in Amsterdam. Over de dj’s wilde Van Tijn nog niet te veel zeggen, maar hij zei wel dat het een mix van bestaande dj’s en nieuw talent zal worden. “We hebben een paar ‘veteranen’, maar ook ruimte voor nieuw talent.”

Het jinglepakket van het station zal in eigen huis worden gemaakt. En het nieuws op de zender zal ook door het station zelf gemaakt worden. Het team van Wild FM bestaat voorlopig uit Algemeen directeur Koen van Tijn, Creatief directeur Dave Leusink en Producer en Co-Host Lucas Degen. Binnenkort worden daar nieuwe namen aan toegevoegd.

Wild FM is een station van Erik de Vlieger. Hij kocht pakket ‘B2’ deze zomer over van Freez FM. De frequenties die er bij horen zijn 97.3 FM (Haarlem), 93.6 FM (Amsterdam), 97.4 FM (Purmerend), en de 96.3 FM (alkmaar). Deze worden in de lucht gebracht door Broadcast Partners.