Home Landelijke radio Wild FM is failliet

Wild FM is failliet

Wild FM is sinds vanmorgen failliet. De Amsterdamse hitzender heeft het faillissement zelf aangevraagd. Dit weekend werd al duidelijk dat Ziggo stopte met de doorgifte van het station.

Directeur Hans Perukel bevestigde het faillissement aan De Telegraaf. Het faillissement volgt na een veroordeling in een rechtszaak van zenderbedrijf Broadcast Partners, dat de uitzendingen van Wild FM verzorgt. Wild FM had geprobeerd om onder een duur zendcontract met Broadcast Partners uit te komen, maar werd daarin vorige maand teruggefloten door de rechter.

"We hadden geen uitzicht op financieel betere tijden. Daarnaast lopen er nog meer procedures tegen ons", aldus Perukel. Het radiostation is eigendom van Vondel Capital, het investeringsbedrijf van prins Bernhard, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Oprichter van het radiostation, Erik de Vlieger, is teleurgesteld en laat aan Quote weten: "Ik vind dat in en in triest. Met bloed, zweet en tranen is dat radiostation opgebouwd. Ik vind ook dat de overheid Prins Bernhard ter verantwoording moet roepen. Hij heeft dit niet goed aangepakt, terwijl hij wel een voorbeeldfunctie heeft."

Vorig artikelLuistercijfers maart-april: 3FM, Sky en 538 naderen elkaar
Volgend artikelVeiling commerciële frequentiekavels gesloten