Home Landelijke radio Wild FM bang voor expansiedrift Radio Noord-Holland

Wild FM bang voor expansiedrift Radio Noord-Holland

Wild FM is bang zijn FM-frequenties in de toekomst te verliezen aan Radio Noord-Holland die er een tweede radiozender voor jongeren bij wil. Volgens Dave Leusink van Wild FM aast Radio Noord-Holland op deze radio-frequenties in Alkmaar, Purmerend, Haarlem en Amsterdam. “In 2011 worden de FM-frequenties opnieuw verdeeld, waarvoor in 2009 de procedure van start gaat. Radio Noord-Holland claimt alvast onze frequenties door nu al te roepen een jongerenzender in het leven te roepen en daarmee een statement te maken.”

Leusink, directeur en middag-dj van Wild FM, luidt de noodklok. Hij vreest voor het ontslag van de twaalf medewerkers van het jongerenstation, dat drie jaar geleden 150.000 euro voor de FM-frequenties betaalde. “Dat Radio Noord-Holland openlijk solliciteert naar onze frequenties is heel erg. De publieke omroep krijgt subsidie en wij van de commerciële radio betalen alles uit eigen zak. Het is oneeerlijke concurrentie.”

Directeur Robert Zaal van RTV Noord-Holland spreekt van een storm in een glas water. Zaal, die met een tweede zender een jonger publiek wil aanboren, ontkent te azen op de commerciële FM-frequenties. “Hier heb ik nog nooit aan gedacht. En wettelijk mag dat ook niet. Ik denk daarom meer aan samenwerking met lokale omroepen in Noord-Holland, hoewel de lokale omroepen hun zelfstandigheid zullen willen koesteren. Wellicht kunnen we alvast beginnen via de kabel en via internet en sluiten de lokale partijen zich dan vanzelf aan”, zegt Zaal. Op de nieuwe jongerenzender van Radio Noord-Holland moet meer muziek te horen zijn en kortere nieuwsbulletins. De publieke omroep wil zich met de light-versie van Radio Noord-Holland richten op de jongeren van 25 tot 45 jaar.

Wild FM is erg geschrokken van de plannen van Radio Noord-Holland. “We werken met een fractie van het budget van Radio Noord-Holland. Voor deze omroep moet het geen probleem zijn een tweede zender uit de grond te stampen”, zegt Leusink achterdochtig. Zaal vindt het echter onterecht dat Leusink Radio Noord-Holland neerzet als een machtswellustige omroep die een commerciële concurrent wil uitschakelen. [Haarlems Dagblad]

Vorig artikelSlam!FM mag doorgaan met format, maar boete was terecht
Volgend artikelMartin Ros treft schikking met de TROS