Home Landelijke radio Slam!FM mag doorgaan met format, maar boete was terecht

Slam!FM mag doorgaan met format, maar boete was terecht

Slam!FM hoeft het huidige format niet aan te passen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag bepaald. Radio 538 eiste dat Slam!FM meer muziek zou gaan uitzenden omdat dit in de voorwaarden voor de vergunning zou staan. Maar het CBp heeft dit van tafel geveegd.

De boeten van 100.000 euro die Slam!FM in 2005 kreeg voor het omzeilen van de formatregels was wel terecht, vindt het college.

De uitspraak is een opluchting voor Slam!FM, die zich sinds de uitgave van de FM-frequenties in 2003 al meerdere keren voor de rechter moest verantwoorden. Twee jaar geleden bepaalde het Agentschap Telecom dat Slam!FM geen eigen geproduceerde edits van hits meer mocht uitzenden om zo onder de clausule in de uitzendvergunning uit te komen. Die vergunning bepaalt dat dat het station maar een klein percentage hits mag draaien. Slam!FM kreeg toen de boete van een ton opgelegd en stopte met het draaien van de eigen edits.

Slam!FM is tevreden met de uitspraak. “Wij zijn blij en opgelucht dat wij ons format niet hoeven te veranderen. Helaas is nog niet helemaal duidelijk wat gezien moet worden als hitversie van een muziekstuk, maar daarover zullen wij in overleg treden met het Commissariaat voor de Media en Agentschap Telecom”, aldus directrice Jacqueline Bierhorst van Slam!FM.

Verder vernietigde het CBb een boete die de zender was opgelegd omdat er te veel werd gesproken. Slam!FM moet tussen 07:00 uur en 19:00 uur 95 procent muziek uitzenden. Volgens het Agentschap Telecom haalde de zender dat percentage niet. Het college bepaald woensdag echter dat het agentschap een verkeerde methode heeft toegepast om de verhouding tussen muziek en gesproken woord te bepalen, en besloot de opgelegde boete van 12.000 euro te vernietigen.

Vorig artikelLindo Duvall vervangt Ruud de Wild permanent op 538
Volgend artikelWild FM bang voor expansiedrift Radio Noord-Holland