Home Landelijke radio Westlandse Omroep Stichting lijkt verder te kunnen

Westlandse Omroep Stichting lijkt verder te kunnen

De in financieel zwaar weer verkerende Westlandse Omroep Stichting lijkt gered. De vernieuwde WOS werkt alleen met vrijwilligers, daarom is gistermiddag voor alle acht personeelsleden ontslag aangevraagd. Er is geen geld meer om hen te betalen, zo meldt het AD. De Westlandse Omroep Stichting blijft uitzenden op zowel radio, televisie als internet, verzekert interim-manager Koos Maring.

Maring stelde een plan op om de zo goed als failliete Westlandse omroep een nieuwe toekomst te geven. Voorlopig wil hij in de programmering niks veranderen, na de zomer moet de vernieuwde WOS zich presenteren. “Er is veel potentieel onder de enthousiaste vrijwilligers. We gaan hen trainen om hen met goede programma’s te laten komen. Het is nu zaak te stabiliseren en de zender vervolgens vanaf nul opnieuw op te bouwen.”

Volgens Maring is de situatie waarin de WOS is beland te danken aan jaren slecht management en gebrek aan vernieuwing. “Zowel financieel als journalistiek zijn er fouten gemaakt. Als je elk jaar een ton verliest, moet je ingrijpen. Met die tekorten is veel te lichtzinning omgesprongen. Daarom moet er nu hard worden gesaneerd om te voorkomen dat de WOS straks echt op zwart gat. Onder de leiding van Jeroen Geerts is er te weinig vernieuwing gebracht, het enthousiasme gedoofd. Daarom moest er hard worden gesneden. Gezien de grote jaarlijkse tekorten moeten nu alle betaalde krachten weg. Maar dat is nodig om de WOS in de lucht te houden.’’