Home Landelijke radio Wereldomroep op zwarte zaterdag live vanaf ANWB in Lyon

Wereldomroep op zwarte zaterdag live vanaf ANWB in Lyon

Het radioprogramma ‘Nieuwslijn Zomereditie’ van de Wereldomroep zendt op zwarte zaterdag van 9:00 tot 11:00 uur live uit vanaf het steunpunt van de ANWB in Lyon. In het programma worden reizigers komende zaterdag extra op de hoogte gehouden van de verkeersdrukte op de wegen in Europa. Daarnaast praat presentator Sander van Barneveld met medewerkers van de ANWB ter plaatse en wordt overgeschakeld naar de wegenwacht in Frankrijk, die vakantiegangers met pech onderweg helpt.

Het actualiteitenprogramma ‘Nieuwslijn Zomereditie’ is in de zomermaanden dagelijks van 9:00 tot 11:00 uur te beluisteren. Het programma bevat naast het laatste nieuws en achtergronden, ook een uitgebreid Europees weeroverzicht, de ANWB-oproepen en het regionieuws uit Nederland in ‘De Twaalf Provinciën’.

Verder belt het radioprogramma in de rubriek ‘Mobimee’ iedere dag met mobiele telefoons die door Europa circuleren. De vakantieganger die opneemt, vertelt in de uitzending over zijn belevenissen, de streek waar hij of zij verblijft en geeft tips aan andere vakantievierders. Nadat zij in de uitzending hun verhaal hebben verteld, geven ze de telefoon door aan een andere willekeurige reiziger.