Home AM Radio KRO volgt 89ste Vierdaagse Nijmegen letterlijk op de voet

KRO volgt 89ste Vierdaagse Nijmegen letterlijk op de voet

De KRO, zal de Vierdaagse van Nijmegen ook dit jaar op de voet volgen. Ruim 800 wandelaars hullen zich in het KRO wandeltenue en op televisie, radio en internet zal ruimschoots aandacht worden besteed aan het wandelevenement van ons land dat komende week (19 tot en met 22 juli) voor de 89e keer plaatsvindt.

In ‘Dolce Vita’ op 747 AM hoor je de de rituelen en gewoontes van de Vierdaagse-wandelaars. Van de openingsmis, via warming up tradities tot de blarenbezwering; Erika Mannink en hond Dora zetten ze op een rijtje. Iedere ochtend tussen 10:00 en 12:00 uur een nieuw Vierdaagse-gebruik en een verslag van de tocht

Net als vorig jaar is Radio 2’s ‘Tijd voor Twee’ ook dit jaar te gast op de Vierdaagse. Verslaggevers zullen zich onder de wandelaars begeven en tussen 12:00 en 14:00 uur verslag doen van de blaren, de pijn en de gladiolen die de laatste kilometers traditiegetrouw zullen begeleiden en daarnaast is er veel muziek. Op vrijdag komt Tijd voor Twee, gepresenteerd door Frits Spits, live vanuit KRO-‘tempel’ De Vereeniging.

Tot slot kunnen vrienden/kennissen/familie voor wandelaars die ze kennen een ‘Uit-je-Dip-Tip’ plaat aanvragen in ‘Rab Radio’. Paul Rabbering draait deze platen ’s middags tussen 14:00 en 16:00 uur op 3FM.