Home Landelijke radio Wereldomroep en Radio Rijnmond maken programma voor zeevarenden

Wereldomroep en Radio Rijnmond maken programma voor zeevarenden

Radio Nederland Wereldomroep en Radio Rijnmond starten aanstaande zaterdag met ‘Op Zee’, een radioprogramma voor zeevarenden en hun achterban. De presentatie is handen van Rob van Dijk (Wereldomroep) en Leonie de Jong (Radio Rijnmond).

De anchors bespreken het laatste nieuws en achtergronden uit de maritieme sector, en ontvangen gasten in de studio in Rotterdam. Op Zee is elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur te beluisteren op de frequenties van Radio Rijnmond en wereldwijd via de kortegolf.

In Op Zee staat het laatste nieuws in de maritieme sector centraal. Daarnaast verzorgt het programma reportages over gebeurtenissen en ontwikkelingen in de zeevaart en biedt het uitgebreide (service)informatie. Ook heeft het programma een aantal vaste rubrieken. Zo kunnen zeevarenden en hun familie, vrienden en collega’s aan wal in de rubriek ‘Zeepost’ oproepen, groeten of andere belangwekkende mededelingen doen. En vertellen (oud)zeevarenden in ‘Sterk Spul’ sterke verhalen, waarvan niet altijd duidelijk is of deze waar zijn of niet. Verder is er veel muziek te beluisteren in de uitzending.

Er werken ongeveer 60.000 Nederlanders in de zeevaart, de offshore, de visserij en de marine. Zij vormen de primaire doelgroep van Op Zee. TV Rijnmond maakt sinds 2005 ‘Ik ziet de haven’ al, een tv-programma over de Rotterdamse haven.

Vorig artikelFunX breidt distributie uit
Volgend artikelTimur Perlin naar KXradio