Home Landelijke radio Weerman Jan Versteegt in zwaar weer

Weerman Jan Versteegt in zwaar weer

Weerman Jan Versteegt, bekend van zijn weerpraatjes op Radio 2 en Radio M, is aan de bedelstaf geraakt. In een noodkreet op zijn website vraagt hij zijn luisterfans om geld. De populaire weerman zit naar eigen zeggen totaal aan de grond doordat de stichting Weerstation Tiros zijn salaris twee maanden niet zou hebben uitbetaald. “Nooit had ik gedacht aan iemand ooit om een financiële bijdrage te moeten vragen. Nu is het zover gekomen dat ik u vraag mij te willen steunen. Uw bijdrage kunt u overmaken op mijn girorekening op naam van Jan Versteegt, Bourtange”, schrijft Versteegt (54) aan zijn vaste luisteraars.

“Voor 2006 werden mij toezeggingen gedaan door het bestuur van de Stichting Weerstation Tiros, (twee personen) dat als het contract van Radio 2 en RTV Utrecht in januari 2006 bij Tiros zou worden ondergebracht aan mij het afgesproken loon zou worden uitbetaald. Toen de contracten eenmaal binnen waren, hield Tiros zich niet meer aan de afspraken”, zo schrijft Versteegt.

Dat Versteegt een tweede huis in Frankrijk heeft, helpt de situatie niet, zegt zijn vrouw Ellen (56). “Dat huis verhuren we, zodat we de hypotheek kunnen betalen. Als we dat huis verkopen, is het weg.” Op de hoofdwoning van Versteegt in het Oost-Groningse Bourtange heeft schuldeiser Essent voor 85.000 euro beslag gelegd. Versteegt zit sinds april ziek thuis zit. De bedrijfsarts heeft hem dinsdag arbeidsongeschikt verklaard.

Oorzaak is het conflict met Tiros, de stichting waarvan hij ooit voorzitter was. Tiros int de vergoedingen van omroepen voor Versteegts radiobijdragen en betaalt die vervolgens door naar de weerman. Althans, dat is de afspraak. “Radio 2 en RTV Utrecht betalen iedere maand op tijd het afgesproken bedrag aan Tiros uit. Tiros dus echter niet aan mij”, schrijft Versteegt. Tiros-voorzitter Willem Hammer stelde gisteren in een reactie dat hij eerst met zijn advocaat wil overleggen voor hij uitspraken doet.

In april 2003 ging het eigen weercentrum van Jan Versteegt al failliet. In totaal bestond het toen drie jaar. [Telegraaf / RadioFreak]