Home Landelijke radio Week van de jaren 80 op Radio 2

Week van de jaren 80 op Radio 2

Radio 2 staat deze week weer in het teken van de jaren 80. Tijdens deze week zullen Phil Collins, Dire Straits, Doe Maar en Michael Jackson als rode draad fungeren door de uitzendingen.

Daarnaast zal er op vrijdag de Top 80 gedraaid gaan worden, hiervoor kunnen Radio 2 luisteraars hun favoriete 80’ers doorgeven.

Ook in de Radio 2 programma’s komen de tachtiger jaren aanbod. Tijd voor Twee heeft de ‘Soundtrack van mijn dag’ van een bekend persoon die in de jaren 80 een bijzondere dag beleefde.

In Ontbijradio is er aandacht voor de rages uit de jaren 80: surfen, aerobics, Kinderen voor Kinderen. En in het programma Knooppunt Kranenbarg kunnen luisteraars vertellen over hun speciale plek en de daarbij horende plaat uit de jaren 80.

Schiffers.FM gaat terug naar De Plek waar het allemaal gebeurde. Bijvoorbeeld naar de Countdown-studio’s in Bussum, waar Adam Curry zijn TV-doorbraak beleefde. Of poppodium Vera in Groningen, waar U2 in 1980 haar allereerste Nederlandse concert gaf. Verder kijkt Schiffers.FM terug op de albums van de Artiesten van de Dag. Hoe werden de albums destijds ontvangen door de recensenten van OOR, Hitkrant en Muziek Expres? En wat vinden die recensenten er nu van?

Curry & KidV maken hun uitzending onder een vleugel van een F16 op vliegbasis Soesterberg en na de uitzending wordt een typische Jaren 80 film getoond: Top Gun. BNN For Live zendt een concert uit de jaren 80 uit namelijk van Prince.