Op NPO Radio 5 begint morgen De Week van de Jaren 70. Tot en met vrijdag 23 september staat de zender in het teken van muziek uit de seventies. ‘De seventies zijn muzikaal gezien misschien wel het meest brede decennium: van de naweeën van de flower power tot de opmars van punk, disco en alles wat daartussen zit’, aldus de zender.

De dj’s van NPO Radio 5 hebben een selectie gemaakt van hun favoriete platen en draaien in elke show drie tracks van de gekozen albums. De luisteraars bepalen welk nummer als laatste wordt gedraaid. Albums die voorbij komen zijn onder meer The Wall van Pink Floyd, The Kick Inside van Kate Bush, Levenslang van Robert Long, Born To Run van Bruce Springsteen en One Of These Nights van Eagles.

Tijdens De Week van de Jaren 70 kunnen luisteraars meedoen aan Het Stemmenspel. Elk uur zijn drie bekende stemmen uit het verleden te horen. De vraag is: wie zei dit?

De week wordt op vrijdag afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 70 tussen 06:00 en 20:00 uur. Luisteraars kunnen vanaf morgen tot en met woensdag stemmen voor de lijst. Vorig jaar stond Du van Peter Maffay op 1.

Foto: NPO Radio 5 – 2019