Home Landelijke radio Webfm officieel lokale omroep voor Druten

Webfm officieel lokale omroep voor Druten

Het Commissariaat voor de Media heeft de Stichting Lokale Media Beuningen en Druten (Webfm & Webtv) een licentie verstrekt als publieke lokale omroep voor de gemeente Druten. Webfm & Webtv was al sinds 2002 de omroep voor de gemeente Beuningen.

In het najaar van 2008 besloten de omroepen Webfm & Webtv uit Beuningen en RTV6 uit Druten om intensief te gaan samenwerken met als doel om één omroep voor Beuningen en Druten te realiseren. Op 5 januari werden de uitzendingen op radio en tv al samengevoegd in afwachting van de beslissing van het Commissariaat voor de Media. Na het positieve advies van de gemeenteraad van Druten en instemming van het college van B&W van Beuningen is er nu een officiële licentie van het commissariaat voor de Media verkregen. 

De naam Webfm & Webtv blijft gehandhaafd (de afkorting staat voor tussen ‘Waal en bruggen’). Wel zal er binnen enkele maanden een nieuw logo en bijbehorende vormgeving gepresenteerd worden en zal de programmering de komende maanden verder uitgebreid. Verder zal de omroep actief op zoek gaan naar meer programmamedewerkers uit de gemeente Druten.